От петък до неделя, в спортна зала "Севтополис" в Казанлък, се проведе Държавен турнир по спортна стрелба "Севтополис", предаде репортер на "Фокус". Той се осъществи за 13-та поредна година, а организатори от Клуб по спортна стрелба "Севтополис", с треньор Нели Йончева, и с подкрепата на Община Казанлък.

В него се включиха близо 200 участници от почти всички клубове по спортна стрелба в страната, включително и националният отбор. Участниците бяха от всички възрастови групи, а стрелбата се осъществи на електронни мишени в 20 коридора, с пистолет и с пушка.

Турнирът е част от спортния календар на "Български стрелкови съюз", чиито председател - петкратната световна шампионка по пушка Весела Лечева и спортен директор - Иван Иванов присъстваха на финалите в събота.

Весела Лечева награди призьорите и изказа признание и благодарност към спортен клуб "Севтополис" и Община Казанлък за подкрепата в развитието на спорта и провеждането на турнира.

"Казанлък се радва на такива гости - хора на спорта и хора на честта. Пожелаваме ви успех и нека състезанието да стане международно", каза заместник-кметът на Община Казанлък Сребра Касева, която се включи в награждаването.