Продължават обиколките и срещите в селата на кандидата за кмет на община Асеновград Петко Чирпанлиев. Заедно с кандидатите за общински съветници от коалиция "БСП за България“ Добромир Кузманов, Гео Караданов и Александра Бакларева посетиха Бачково и Нареченски бани, където бяха посрешнати от кандидатите за кметове Инна Бозова и Величка Кучмова.

И в двете населени места основаната тема на разговор беше необходимостта от възраждането им като туристически дестинации, а в Нареченски бани и като курорт с национално значение. Богати на културно и историческо наследство, но занемарени от управляващите на местно и национално ниво. Едно бижу като център на минералната и изворната вода е пусто, защото управникът им вече 3 мандата залъгва живущите в Нареченски бани.

Проблемите на хората са свързани с липсата на елементарни условия, необходими за нуждите на хората в 21 век - спирки за междуградския транспорт, банкомат за пенсионерите и туристите, облагородена среда с чист парк, с обособени алеи за разходки, детски и спортни площадки на открито, ремонти на улици с подмяна на старата ВиК мрежа.

Петко Чирпанлиев сподели, че отношенията както между общината и кметствата, така и на жителите в една община са като в едно семейство, където всички трябва да са сплотени и да мислят за благото на родния край.