Петима задържани за кражби, проверени 260 превозни средства и 372 лица по време на специализирана операция на територията на РУ-Котел. Акцията е осъществен за времето от 2 до 4 февруари със съдействието на Зонално жандармерийско управление- Бургас с цел опазване на обществения ред, противодействие на престъпленията срещу собствеността и контрол по пътна безопасност. Извършени са проверки на заложни къщи, игрални зали, търговски и други обекти.

Връчени са електронни фишове на стойност 4300 лева. Разкрити са кражби на вещи от части домове. Задържани са петима. Съставни са 12 протокола за предупреждение по ЗМВР, 59 акта и 49 фиша за административни нарушения на ЗДвП. 20-годишен мъж, водач на лек автомобил "Фолксваген Голф“, е хванат да управлява след употреба на наркотици. Проверката е извършена на 2 февруари в 20,40 часа в село Градец. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място е показала положителен резултат. Водачът е задържан. Образувано е досъдебно производство.

Установен е случай на разпространение на спортни стоки с търговски марки, обект на авторско право, нарушаващи правата на интелектуалната собственост. В търговски обект в село Градец е установена нерегламентирана продажба на спортни стоки, носещи логото на световни марки. Иззети са различни артикули. По случая е образувано досъдебно производство.