Петима задържаха полицаите Пазарджикшко при специализираната полицейска акция, която се проведе днес. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик. 

Акцията протича в няколко направления, като основните са активно противодействие на престъпления свързани с избирателните права на гражданите, противодействие на разпространението на наркотични вещества и битовата престъпност.

В нея са включени полицаи от отдели и сектори в дирекцията, от полицейските управления в Пазарджик, Пещера , Велинград, Септември и Панагюрище, както и екипи на Зоналното жандармерийско управление в Пловдив.

До момента са извършени проверки на около 450 човека и 380 МПС, 4 заложни къщи, няколко автоморги, пунктове за изкупуване на метални отпадъци, търговски обекти /магазини/ и питейни заведения.

В хода на полицейските действия са установени извършителите на общо 17 престъпления, част от които са притежаване на наркотични вещества, кражби, срязване на гумите на няколко автомобила, държане на алкохол без бандерол.

Задържаните ще останат в ареста за следващите 24 часа. От полицията съобщават, че акцията ще продължи и през късните часове на денонощието.