Петима души, сред които и дете, пострадаха при пътни инциденти в Старозагорско през уикенда, съобщиха за "Фокус" от ОДМВР-Стара Загора.

На 16 август, в 13:00ч. по пътя от с.Енина за гр.Казанлък, е настъпило пътнотранспортно произшествие. По първоначална информация е самокатастрофирал л.а."Опел", управляван от 28-годишна жена. Тя е пострадала, обслужена е амбулаторно и е освободена. Водачката е тествана за употреба на алкохол, отчетен е отрицателен резултат. Местопроизшествието е посетено и обслужено от екип на РУ-Казанлък.

На същия ден, около 16:38ч., на кръстовището на ул."Крайречен булевард" и ул."Генерал Столетов" в Стара Загора, е настъпило пътнотранспортно произшествие. По първоначална информация, то е между л.а."Опел", управляван от 62-годишен мъж и велосипед с допълнително монтиран двигател, управляван от 24-годишен мъж. Пострадал е велосипедистът, който е настанен в болнично заведение, без опасност за живота. Водачите са тествани за употреба на алкохол, отчетени са отрицателни резултати. Местопроизшествието е посетено и обслужено от екип на сектор "Пътна полиция".

По първоначална информация, на 17 август, в 00:30ч., на кръстовището на ул."Ген. Столетов" и ул."Панайот Хитов" в Казанлък, индивидуално електрическо превозно средство, управлявано от 26-годишен мъж, се ударило в бордюр. На водача е оказана медицинска помощ и е освободен. Тестван е за употреба на алкохол, отчетен е отрицателен резултат. Местопроизшествието е посетено и обслужено от екип на РУ-Казанлък.

Отново в събота, около 11:40ч., по бул. "Никола Петков" в Стара Загора, е настъпило пътнотранспортно произшествие. По първоначална информация е самокатастрофирал л.а. "Хюдай", управляван от 61-годишен мъж. Той е пострадал, настанен е за лечение в болнично заведение, без опасност за живота. Водачът е тестван за употреба на алкохол, отчетен е отрицателен резултат. В сектор "Пътна полиция" е съставен АУАН.

В неделя, около 10,50ч., по ул."1-ва" в павелбанското село Асен, е настъпило пътнотранспортно произшествие. По първоначална информация, то е между л.а."Опел", управляван от 27-годишен мъж и пресичащ пътното платно 7-годишен пешеходец. Пострадало е момчето, което е настанено в болнично заведение, без опасност за живота. Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, отчетен е отрицателен резултат. Местопроизшествието е посетено и обслужено от екип на РУ-Казанлък.