Петима души са задържани за кражби в Старозагорско, съобщиха за "Фокус" от ОДМВР-Стара Загора.

На 22 юли, в 09,12ч. в РУ-Казанлък, на тел. 112 е получен сигнал за кражба на агнета от стопански двор в с. Нова махала, общ. Николаево. На място е установено, че за времето от 21 до 22 юли, след като е взломен прозорец на постройка, е извършена кражба на 15 агнета. Образувано е досъдебно производство. В резултат на предприетите незабавно оперативно-издирвателни мероприятия на полицейските служители, като извършители на деянието са установени 22-годишен мъж и две момчета на 17 и 15 години. 22-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа.

Досъдебно производство по чл.195 от НК е било започнато в РУ-Казанлък след получен сигнал на 20.07.2024г., че от павильон в Казанлък, е извършена кражба на около 60лв. В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия на полицейските служители, като извършител на деянието е установено 17-годишно момче.

Досъдебно производство е било започнато в РУ-Чирпан след получен сигнал на 21 юли, за кражба на телевизор от пристройка към къща в с.Изворово, общ.Чирпан. В резултат на предприетите незабавно оперативно-издирвателни мероприятия на полицейските служители, като извършител на деянието е установен 20-годишен мъж. Той е задържан за срок до 24 часа.

Досъдебно производство е било започнато в Първо РУ-Стара Загора, след получен сигнал на 17 юни за кражба на кабели от стопански обект в Стара Загора /25 метра четирижилен кабел и 3 метра монофазен кабел/. В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия на полицейските служители, като извършители на деянието са установени двама мъже на 47 и 26 години и 30-годишна жена. 47-годишният мъж и 30-годишната жена са задържани за срок до 24 часа.

Досъдебно производство е било започнато в Първо РУ-Стара Загора след получен сигнал на 17 юли, че от вендинг машина, находяща се в парк в Стара Загора, е извършена кражба на напитки /студен чай и минерална вода/. В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия на полицейските служители, като извършител на деянието е установен 39-годишен мъж. Той е задържан за срок до 24 часа .