Пет автомобила, които са излезли от употреба, са принудително премахнати от междублокови пространства и общински паркинги в Стара Загора през изминалата седмица. Изоставените автомобили, които се намират върху общинска или държавна собственост, са преместени с репатратор за временно съхранение на площадка, която се намира в кв. "Индустриален“. Те може да бъдат потърсени в 3-месечен срок.

Това става ясно от прегледа на ежеседмичната справка за констатирани нередности по наредби на Община Стара Загора за периода от 16 до 23 септември, предаде репортер на "Фокус". Проверките се осъществяват непрекъснато от Община Стара Загора, съвместно с органите на реда: Звено "Инспекторат“ и група "Общинска полиция“.  

15 са наложените санкции акт за установяване на административно нарушение. За една седмица са издадени два акта за нерегламентирано изхвърляне на неопасни строителни отпадъци на общинска земя в Старозагорско. 

Както всяка седмица, традиционно присъстват явленията на употребата на алкохол на обществено място. За тази проява са глобени 4-има души, които са хванати да пият на публични места. Наложените санкции глоба с фиш на стойност 20 лева са 312 броя.

Принудително преместените МПС от репатратор са 43, таксуваните на място от специалния автомобил са 30, а принудително задържаните със скоба – 68 броя, разкрива още седмичната справка за констатираните нарушения.

Община Стара Загора припомня перманентния си призив към гражданите да не нарушават разпоредбите на общинските наредби, а ако станат свидетели на такива действия – да подават сигнали.