Десетки казанлъчани и гости на града бяха част от пешеходен тур, посветен на творчеството на именития художник Иван Милев, предаде репортер на "Фокус". Те посетиха места в Казанлък, оказали влияние върху неговия живот и творческо развитие и разбраха интересни факти от житейската му история.

Разходката започна от площадното пространство до Железопътната гара и продължи към Стоян-Стайновата къща, където се намира единственият запазен в целостта си стенописен ансамбъл, дело на Иван Милев. Турът премина през централния площад "Севтополис", през Профилираната хуманитарна гимназия "Св. Св. Кирил и Методий“, през Музей "Ахинора“, посветен на едноименната творба на художника и през стълбището на читалище "Искра“. Обиколката завърши в пространствата на Художествена галерия – Казанлък, където посетителите видяха някой от творбите на Иван Милев.

По време на културната обиколка, директорът на Художествена галерия-Казанлък д-р Пламен Петров представи интересни факти за твореца. Собственост на казанлъшката галерия са почти 2/3 от художественото наследство на Иван Милев, сред които са дневникът му, който не е публикуван в своята цялост, както и неговите драматургични опити и фрагменти от епистоларното му наследство.