Позиция на водача на листата на КОД в Пловдив

Всяка година община Пловдив заделя колосална сума за чистота – над 50 млн. лв., а резултатът е нулев. Отпадъци по улиците и около казаните, прах… градът никога не е бил толкова мръсен. Проблемите са много – например късният час, в който сметосъбирачите изпразват контейнерите и задръстват трафика точно в момента, когато хората отиват на работа.

Вярно е, че имаше оплаквания, че когато сметовозите тръгнат в 5 сутринта, будят хората, но не може те да обикалят града в 8 часа, защото след тях стават безкрайни колони, задръстванията и без това са страшни. А метенето с пластмасови метли не е почистване, а вдигане на прах. В 21 век, когато има толкова много малки почистващи машини, по улиците да обикалят хора с метли, е абсурдно.

Няма и никакъв контрол върху строителните обекти дали се спазват изискванията за оросяване, защото и от безкрайните ремонти се вдигат облаци прах. Няма санкции, а обекти, които да не запрашават, на практика няма.  Няма и глобени граждани, а трябва да признаем, че нивото на културата в тази област не е високо – боклуци се изхвърля навсякъде. Нали общинското предприятие "Чистота“ има право да санкционира, защо не го прави?

Ужасяваща е гледката около обектите за бързо хранене в пешеходната зона на Пловдив, за която се хвалим, че е най-дългата в страната. Но вероятно е и най-мръсната, защото навсякъде е в отпадъци и мазни петна. В "Чистота“ закупиха машини за миене, но очевидно не ги използват, иначе около павилионите за дюнери нямаше да е такава мръсотия. Ние в партия КОД ще настояваме за строг контрол, Европейската столица на културата не трябва да изглежда така.

Пепа Деведжиева е под №1 в листата на КОД за общински съветници на Пловдив, №22 в бюлетината, преференция 101.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!