50-годишния си юбилей отпразнува вчера Пенсионерският клуб "Родина" при Съюза на пенсионерите – Регион Русе. Създаден през 1974 г. в квартал "Родина", клубът започва своята културно-масова дейност в помещение на ул. "Сърнена гора" 37 и вече половин век е център на социални и културни активности за възрастните хора в Русе, съобщиха от общината.

Тържеството откри председателката на клуба Анета Михова, която поздрави присъстващите с юбилея. Сред официалните гости беше кметът на Русе Пенчо Милков, който беше посрещнат по традиция с погача и шарена сол. В своето обръщение той пожела на членовете на клуба крепко здраве и още много години ползотворна дейност, която да обогатява ежедневието на   пенсионерите. Председателката на Съюза на пенсионерите – Регион Русе Мария Савова също поднесе поздравителен адрес с пожелания за екипна работа и добро здраве за всички.

Празникът премина с емоционални разкази за общи спомени, с много песни и танци. Кулминацията беше специалната юбилейна торта, която подари ръководството на Съюза на пенсионерите – Регион Русе.