Възпитаникът на Спортното училище "Майор Атанас Узунов“ и спортист на Боксов клуб "Локомотив“-Русе Никълъс Николов стана Спортист на месеца, излъчен от ръководството на учебното заведение. Той получи грамота от кмета Пенчо Милков в присъствието на зам.-кмета Борислав Рачев, директора на ОП "Спортни имоти“ Лачезар Иванов, директора на Спортното училище Евгени Недев и треньора Алексей Рибчев.

Никълъс Николов наскоро завоюва бронзов медал в категория до 63 кг на Европейското първенство по бокс за ученици, провело се в Босна и Херцеговина. Младият състезател е и шампион на Държавното лично отборно първенство по бокс за ученици, провело се през месец април.

"Русе се гордее с млади спортисти като теб, които със своя труд и дисциплина прославят града ни на национално и международно ниво", поздрави го кметът, като подчерта важността както от постоянството, така и от опита от грешките и предизвикателствата. 

Седмокласникът от Спортното училище се подготвя в момента за републиканското първенство, което ще се проведе в края на месеца в Петрич.