Измамник събира пари в Русе, като използва името на фондация "Александър Русев“ и децата с увреждания. За това алармира председателят на фондацията Илиян Русев - Скури в социалните мрежи. Неизвестният мъж се възползва от каузата за изграждане на водно-рехабилитационен център за деца и младежи със специални потребности, като лъже хората, че набира средства за това.

Според информация от русенци, станали свидетели на действията му, измамникът е мъж на около 40 години, който обикаля централната част на Русе. Той носи малка прозрачна кутия, брандирана с надпис Фондация “Александър Русев“ и със снимка на Илиян Русев - Скури с децата с увреждания, на които Скури помага.

Апелът е да не се дават средства на този човек, а ако някой има информация за него, да съобщи в полицията и при възможност да го снима. Органите на реда са уведомени за измамата.

Ето какво гласи цялата публиакция /без редакторска намеса/:

Тази вечер мои близки ми се обадиха, че неизвестен за мен мъж, около 40 годишен от няколко дни събира пари в централната част на гр. Русе с малка прозрачна кутия, брандирана с надпис Фондация “Александър Русев“ и моя снимка с децата. МОЛЯ, НЕ СЕ ПОДВЕЖДАЙТЕ И НЕ ДАВАЙТЕ ПАРИ НА ТОЗИ ЧОВЕК (ако може да се нарече човек). Ако някой има информация за въпросната личност, да ми се обади, ако е възможно да го снима или да съобщи в полицията. ТЪРСИМ ГО!