Патриотични графити с ликовете и цитати на петима бележити българи са изрисувани на входа на Русе по пътя Русе-Бяла. Неизвестни засега автори са използвали пространството на бившето поделение край паметника Дянко Стефанов, за да изрисуват образите на Иван Вазов, Христо Ботев, Васил Левски, Георги Раковски и Гоце Делчев, съобщава "РусеМедиа".

Под тях са изписани годините на рождение и смърт, заедно с емблематични техни мисли, с които са останали в българската история. За Иван Вазов е избран цитатът от "Чичовци“ – "Нито злато, нито сребро не правят человека благополучен на този свят, а знаеш ли кое? Свободата“. Христо Ботев е увековечен с "Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира“, а Васил Левски – "Ако спечеля, печеля за цял народ – ако загубя, губя само мене си“. От Раковски е изписано: "Любовта към отечеството превъзхожда всички световни добрини“. Паното завършва с думите на Гоце Делчев "Пустата му слава! Всеки иска да блесне, пък не знае фалша на тоя блясък“.

От двете страни е изрисуван и националният трибагреник, като авторите са добавили от себе си, че тези послания зависят от самите българи.