Паспорт на хотел изработиха заедно ученици от Велико Търново. Младежите са от две различни специалности в Гимназията по туризъм "Д-р Всил Берон“ в старата столица - "Рекламна графика“ и "Администратор в хотелиерството“, предаде кореспондент на "Фокус“.

Дейностите бяха част от бинарния урок "Дизайн и изработка на паспорт на хотел“.

"По този начин учениците от "Рекламна графика“ формират и систематизират знанията си за сектор "Туризъм“, защото те са наясно, че това са знанията и уменията, които ще ги направят конкурентноспособни на пазара на труда на дизайнерите. Младежите от специалност "Администратор в хотелиерството“ научават какви изисквания да поставят на дизайнерите, за да може паспортът на хотела да съдържа необходимата информация, но и да отличава хотела от останалите хотели“, обясняват от школото.

Бинарните уроци ще продължат през цялата година. Идеите са много. Предстои и регионалното състезание по професии в туризма, чийто домакин ще е Гимназията по туризъм. Подготовка на работни места, състезатели, рекламни материали – екипна работа между учители и ученици от всички специалности и професии.