Без резултат завършиха консултациите с политическите партии и коалиции относно съставите на секционните избирателни комисии на територията на община Кюстендил, предаде "Фокус“. Консултациите бяха свикани от кмета на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов. В тях участваха представители на политически партии и коалиции.

"Община Кюстендил не участва под никаква форма в изборния процес, което не се е случвало през последните 30 години. Пожелавам успех на политическите партии и нека онези, които спечелят да работят за благото на общината“, каза кметът на инж. Огнян Атанасов.

На консултациите е имало двама представители на една и съща партия и спорове относно представената от тях документация. Другият спор касае промени в представителството в няколко от секциите от страна на две коалиции.

Поради тази причина документацията ще бъде изпратена на Районната избирателна комисия, а тя трябва да вземе решение по спорните въпроси и да извърши разпределението на членския и ръководен състав на секционните избирателни комисии в Кюстендил и съставните села.