На училищната библиотека и нейното реновиране е посветен тазгодишният Коледен базар в СУ "Емилиян Станев“ в старата столица. Освен ремонт, с парите, които ще бъдат събрани, ще бъдат обособени кътове за четене и самостоятелна работа, предаде кореспондент на "Фокус“. Децата са си пожелали и нови заглавия по старите рафтове, като са заявили пред ръководството, че предпочитат книгите да са на съвременни български автори.

"Така се роди идеята за каузата на Коледния ни базар. След това към желанието на децата се присъедини и библиотекарката Цветелина Дечева, която ни разказа, че напоследък библиотеката се оказва тясна н не може да поеме всички ученици, които търсят там материали, за да подготвят проектите си. Така че при обособяването на тези специални кътове, ние ще направим ремонт в библиотеката“, обяснява помощник-директорът на училището Антоанета Палангурска.

Ученици, учители и родители са се включили в изработването на коледните изделия. Ученическият парламент в гимназията е направил поредица от работилници за младежите от 5 до 12 клас, които са проявили интерес да майсторят сувенири. Благодарение на това широко участие, базарът предлага картички, играчки за елхата, свещници, рисувано стъкло, бижута, сред които и обеци от кафе.

Сувенирите, играчките и подаръците ще се продават до края на седмицата.