Пампорово се радва на много туристи в разгара на летния сезон, предаде репортер на "Фокус“. Курортът е пълен с български и чуждестранни туристи, дошли да търсят прохлада в планината. Хората задължително посещават емблемата на Пампорово, кулата "Снежанка“, откъдето се открива впечатляваща 360-градусова гледка към Родопите.

Семействата с деца не пропускат и фън парка, в който малчуганите на воля могат да играят на въжената градина, да преминават препятствия или да скачат на огромна въздушна възглавница.

За почитателите на риболова, язовира в курорта е зарибен и те могат да се насладят на хобито си там.

За любителите на колоезденето, в Пампорово се намира и един от най-добрите велопаркове в страната. Трасетата са изключително зрелищни и включват множество стръмни участъци, корени, камъни, скокове, скални дропове и други.

Заведенията в курорта също са пълни, а те предлагат богато разнообразие от местни специалитети.

Почитателите на планината съчетават почивката в Пампорово с разходка до обсерваторията на Рожен, 111-метровия пилон в местността. Други пък предпочитат екопътеката "Невястата“ и тази, водеща до крепостта "Калето“, в началото им има и стена за катерене. В непосредствена близост до нея е и манастирския комплекс "Св. Пантелеймон“, който също се посещава от много поклонници.

Нели ГЕРГЬОВСКА