Летните юлски празници в Разлог започват със "Звездите на театъра“ - едно от най-очакваните събития, билетите за които постепенно се изчерпват.

От 3 до 6 юли четири постановки ще бъдат представени на голямата сцена в НЧ "15.09.1903-1909“ в Разлог, всичките с начален час 19.30 ч. 

Програмата започва с постановката "НАШЕНЕЦ" - 3 юли (сряда). На 4 юли ( четвъртък) ще се играе "ВЛЮБЕНА, СГОДЕНА, ИЗЧЕЗНАЛА“. На постановката "ЧЕСТ“ - 5 юли, (петък), ще се насладят любителите на театъра. Постановката "ТЕАТЪР, ЛЮБОВ МОЯ!“ - 6 юли, (събота), ще сложи край на "Звездите на театъра“ в Разлог.

На 5 до 6 юли, за поредна година Рок Елешница ще разтърси местността “Степанови ливади" с рок и хевиметъл. Рок концертът е с начален час 19:00, вход свободен. За всички малки и големи меломани, организаторите са подготвили много изненади, съобщиха от Община Разлог. 

На 6 юли, село Баня ще отбележи своя празник като предизвиква всички родолюбци да запишат видеопослание "Я кажи ми, облаче ле бяло“. Идеята цели да провокира всички банялии, извън пределите на страната, милеещи за родното си гнездо. Повече информация - на имейла на читалището - chitalishteprosveta@abv.bg, или на ТИЦ - село Баня. По случай празника, читалището и кметството организират богата празнична програма, част от която е инициативата ,,Кмет за един ден" - за деца, които искат да разберат какво е да си кмет. На 6 юли, от 19:30 часа, на площада пред кметството, е кулминацията на празника с концертна програма с участието на Боряна Карпузова и самодейните състави при НЧ "Просвета-1908“- село Баня.Организаторите очакват всички банялии на празник.

Летните празници в Разлог продължават на 13 юли със "Сладък Разлог“. На 13 юли, 20:00 часа, под звездите край езерото в парка, жителите и гостите на Разлог ще се насладят на магичното изпълнението на струнното трио "Flawless“. А на изложението на местни сладкари, всеки ще може да си закупи вкусно сладкарско изделие и да направи вечерта си още по-сладка. Организаторите от Община Разлог са приготвили по чаша шампанско за зрителите.

На 19 юли започва мото съборът "Мото Предел“ 2024. На ски писта Кулиното ще се съберат мотористи и любители на моторите от цялата България.Мото събитието ще продължи до 21 юли.

На 20 юли площад "Преображение“ в Разлог ще посрещне Графа.Музикантът ще изнесе концерт специално за жителите и гостите на Разлог, ден преди неговия рожден ден.

"Лятната сцена“ на самодейните колективи ще събере в едно своеобразно надиграване самодейни състави от община Разлог на площад "Преображение“ от 20:00 часа на 24 юли. Със своите умения и майсторски изпълнения, участниците ще демонстрират и любовта и неуморния труд, който са вложили в своето изкуство. 

На 27 юли е празникът на село Долно Драглище.

Фестивално лято Разлог 2024 ще продължи и през август.