Общинският съвет в Кюстендил отмени въведената през 2007 година ротация при председателстването на местния парламент, предаде репортер на "Фокус“. Според ротацията, на всеки шест месеца, се избираше председател. В подкрепа на предложението за премахване на ротацията гласуваха 23 общински съветници, петима бяха против, а седем се въздържаха.

Съветниците приеха и правила за условията и реда за отпускането на стипендии на студенти, обучаващи се в професионални направления "Медицина“ и "Здравни грижи“ от Община Кюстендил. Стана ясно, че ще се извършва семестриален контрол и отчетност към завършващите стипендианти,  а самите стипендианти ще бъдат задължени 7 години да работят в кюстендилската болница.

Общинският съвет отпусна сумата от 350 000 лева като финансиране за футболен клуб "Кюстендил“. Те са за издръжка и участие на различните възрастови групи в клуба в първенствата и турнирите, организирани от Българския футболен съюз през предстоящата спортно-състезателна 2024/2025 година. Те ще се разходват за наем на терени за провежданите футболни срещи, разходи за транспорт, съдийски хонорари, медицинско обслужване, охрана, финансово обезпечаване на треньорския състав, картотеки, възстановяването на състезателите, закупуване на лекарствени средства и други.