Кметът на район "Източен“ Емил Русинов и неговият екип проведоха зелена инициатива по повод мащабната кампания "Да изчистим България заедно“. Той и служителите озелениха и освежиха пространството на парк "Изгрев“. Събитието се осъществи съвместно с ОП "Градини и паркове“ и ОП "Чистота“.

"Облагородяването и поддържането на зелените пространства в район "Източен“ са приоритет за нас. Стараем се да превърнем района в по-привлекателно място за жителите му и за това този път се спряхме на парк "Изгрев“, каза Русинов.

В днешната инициатива се включиха Антон Георгиев - директор на ОП "Градини и паркове“ и Десислава Георгиева - директор на ОП "Чистота“. Зелените площи бяха старателно почистени.

В залесяването взеха участие заместник-кметовете Цветина Кашилска, Станислава Лулчева, Николай Мадански и служители от районната администрация. Всички заедно засадиха 10 броя рустифина и 5 броя от вида туя. Така една от зоните за отдих и игра в района изглежда по-чиста и освежена.

Тази инициатива е част от поредицата ни събития за облагородяване и озеленяване на район "Източен“ и междублоковите му пространства.

На 14 септември, събота, в деня на кампанията "Да изчистим България заедно“, районното кметство ще раздава чували и ръкавици на всички желаещи да се включат в инициативата.