Напълно овладян е големият пожар, който избухна днес следобед в района на вилната зона на 9-и километър край Русе. Вече е отворен за движение пътния участък от изхода на крайдунавския град до разклона за село Иваново, който се наложи да се затвори за превозните средства, поради силното задимяване на мястото на инцидента.

Областният управител Драгомир Драганов и заместникът му Георги Георгиев продължават да са в постоянен контакт с дежурните към Областния съвет за сигурност и съответните ресорни институции. На място и към момента се намира един противопожарен екип, който е готов да реагира веднага при евентуално разгаряне отново на пожара.

По първоначална информация огънят е лумнал в сухите треви и храсти край пътя и се е разпрострял много бързо заради вятъра. Веднага са били изпратени екипи на противопожарната служба и на полицията. За леките автомобили своевременно бе организиран обходен маршрут през селата Басарбово и Иваново, а камионите изчакваха на място. Полицейски екипи регулираха трафика.