Пловдивските шофьори ще минават по бул. "Васил Априлов" без проблеми вече, информира Plovdiv24.bg. След многото ВиК аварии през последните години и затварянето на пътя за движение почти всеки месец, днес западното платно вече е напълно готово за преминаване. Кметът Костадин Димитров и районният кмет Георги Стаменов откриха отсечката между моста на река Марица и кръстовището с бул. "Шести септември".

Изцяло подменени са водопроводът и канализацията с необходимите сградни и канални отклонения.

Изградени са 5000 кв. метра нов асфалтов път с подсилено легло и три слоя асфалт – 20 см битумизирана настилка, 4 см неплътен и 4 см плътен асфалт. Последният износващ слой е от специален модифициран асфалт, който е устойчив на високи температури.

Цели квартали страдаха от авариите по участъка. Асфалтирано е и ухото на моста.

Средствата за ремонта в размер на 1 349 320,38 лева бяха спешно прехвърлени на район "Централен" с решение на Общинския съвет, тъй като не бяха усвоени по договора от фонд "Флаг" за 40-милионни заем за ремонт на пробива “Модър - Царевец", реконструкция на Дондукова градина, на бул. “Хаджи Димитър", на ул. "Царевец". Фирмата "Драгиев и Ко" извършиха ремонта за 40 дни.

Работим по всички обекти с максимално сила през летния период, заяви кметът Костадин Димитров.

Източното платно на бул. "Васил Априлов" ще бъде ремонтирано следващата година и в момента подготвяме проекта, посочи Георги Стаменов.