За 13-та поредна година Сдружение “Самаряни" отвори номинациите за Годишните награди “Добрият Самарянин", предаде репортер на "Фокус". Те могат да бъдат правени до 10 ноември, а Церемонията по връчването на отличията ще се състои на 11 декември от 19.00 часа в залата на Държавна опера Стара Загора.

Номинации се приемат на емайл dobro@samaritans.bg, както и лично на адрес: гр. Стара Загора, ул. "Патриарх Евтимий" № 57, в Централното управление на Сдружение "Самаряни“ или в специалната пощенска кутия на доброто, позициониранa на Централна поща - гр. Стара Загора.

Инициативата за номиниране на добротворците в нашето съвремие и отличаването им чрез връчване на Годишните награди “Добрият Самарянин", стартира през 2011 г. и оттогава се провежда всяка следваща година на територията на област Стара Загора. Чрез нея се търсят и отличават отделни личности, които получават високо обществено признание за извършен от тях жест на добротворство към отделен човек или група хора, изпаднали в тежка житейска ситуация или беда.

Критериите, както и насоките за номиниране, може да намерите в сайта на Сдружение "Самаряни“. 

Рени АТАНАСОВА