Общината в Кюстендил ще подкрепи финансово провеждането на Международния пленер Свети Лука. Това решиха на своето заседание общинските съветници в града, предаде репортер на "Фокус“. От общинския бюджет ще бъдат отпуснати девет хиляди лева за закупуване на художествени материали, храна, транспорт и за хонорари на творците.

Пленерът ще се проведе през месец октомври и в него участие ще вземат множество съвременни творци. Той се явява представителна извадка за развитието на изкуството в България. Община Кюстендил ще получи осем картини, сътворени в рамките на пленера.

Беше решено да бъдат отпуснати финансови средства за подпомагане на отбора "Млад огнеборец“, който ще участва в турнир в Ловеч.

Съветниците дадоха зелена светлина на нов проект, чрез който ще се извърши подобряване на инфраструктурата на спортен комплекс "Осогово“. Предвижда се ремонт на настилката на футболния терен, подмяна на седалките на стадиона и изграждане на нова ограда. Кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов посочи, че се чака подписване на споразумение за друг проект, отнасящ се до ремонт на лекоатлетическата писта и изграждане на изкуствено осветление.