Сигнал за побой изясняват полицаи от Горна Оряховица, предаде кореспондент на "Фокус“. От Областна дирекция на МВР – Велико Търново уточняват, че около 13:30 часа в петък в управлението в железничарския град е получен сигнал от 38-годишна жена, че мъжът, с когото живеела на семейни начала и е нанесъл побой.

"Изпратеният на адреса полицейски екип установил, че между двамата е възникнала разпра, при която извършителят е ударил с юмрук в областта на лицето потърпевшата. Той е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР“, обясняват от полицията и уточняват, че по случая е започнато досъдебно производство.

По друг сигнал за евентуално насилие от уикенда, пък се води бързо производство за нарушаване на съдебна заповед за защита от домашно насилие. То е започнато в РУ-Павликени срещу 52-годишен мъж от Лесичери.

"Снощи около 19:00 часа сгнал в полицията е подала жителка на селото, която обяснила, че 52-годишният мъж е влязъл в дома на майка си, въпреки издадена съдебна заповед за защита от домашно насилие. След намесата на полицията той е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР“, уточняват органите на реда.