Отново румънски фермери блокираха частично движението на Граничния контролно-пропускателен пункт "Дунав мост 2“, предаде репортер на "Фокус“. Точно в 14 часа тежка селскостопанска техника прегради подхода към граничния пункт на влизащите от Румъния в България моторни превозни средства, двадесетина минути по-късно движението бе спряно и в двете посоки - на вход и на изход от България, каза специално за "Фокус“ изпълнителният директор на смесеното българо-румънско дружество, стопанисващо моста, адвокат Васил Бенов. Той уточни, че периодично  се пропускат на пункта на влизане и излизане леките автомобили, поединично и товарни. Част от протестиращите и техниката, допълни Бенов, са изведени от полицията извън пътното платно. Затова и днес блокадата на румънските земеделци е частична. Опашката към 15 часа днес на пътя към подходите на моста и граничния пункт, от българска страна, е близо 3 км, но ситуацията е динамична и променяща се, допълни Васил Бенов.

Не е известно до кога ще продължи частичната блокада пред румънската част на пункта, но на сайта на дружеството "Дунав мост 2 Видин-Калафат“ периодично се информират пътуващите за  ситуацията, която се променя, допълни адвокат Бенов.   

Недоволни превозвачи и земеделци протестират четвърти ден в Румъния. Протести има на почти всички централни магистрали в Румъния и на практика са блокирани  основните пътни  артерии в Румъния от протестиращи.

В четвъртък и петък на ГКПП "Дунав мост 2“ на няколко пъти блокадата спря движението на МПС и в двете посоки- на вход и изход от България.

Ирена Данаилова