Заради нередовно призоват свидетел съдът в Пловдив отложи делото срещу шофьор, причинил смъртта на трима на пътя, предаде репортер на Радио "Фокус"- Пловдив.

Срещу подсъдимия Иван Костов е повдигнато обвинение за това, че на 5.05.2019 г. на пътя Пловдив - Смолян – в участък от пътя Пловдив -  Асеновград, в близост до колелото до КЦМ, при управляване на лек автомобил "Мерцедес“ МЛ270, по непредпазливост е причинил смъртта на три лица, както и средни телесни повреди на друго лице – престъпление по чл. 343 ал.4 вр. ал.3 б.Б пр.1 вр. ал.1 б.В и б.Б вр. чл. 342 ал.1 от НК. В обвинителния акт е посочено, че той е нарушил правилата, като е навлязъл в лентата за насрещно движение, загубил е управление над автомобила си, тъй като се е движил със скорост по-висока от разрешената.

Делото днес бе насрочено за разпоредително заседание. Съдът установи, че една от наследниците на потърпевшите лица липсва и не е редовно призована. Това, само по себе си, представлява пречка за провеждане на съдебното заседание и то бе отложено.

В залата се явиха само двама от наследниците на един от загиналите, които поискаха от съда да бъдат конституирани като частни обвинители.  Другите 7 наследника бяха представлявани от адвокатите си, но не дойдоха в съда.

Следващото заседание бе насрочено за 15 март, от 13.30 часа.

Цветана ТОНЧЕВА