С тържествена церемония и поднасяне на венци и цветя в памет на загиналите им по време на изпълняване на служебния им дълг колеги,  бяха отбелязани на 145 години от създаването на Министерство на вътрешните работи и професионалния празник на служителите от МВР – 5-ти юли, предаде репортер на Burgas24.bg.

Отличен с почетен знак на МВР I-степен бе главен инспектор Петър Богданов от отдел “Криминална полиция".  С почетни знаци на МВР II-степен бяха наградени главен инспектор Милен Гайдарджиев от отдел “Криминална полиция" и главен инспектор Албена Кръстева-Драгнева от отдел “Разследване" към ОДМВР - Бургас. Почетен знак на МВР III-степен получиха и главен инспектор Павел Колев от отдел “Охранителна полиция", главен инспектор Георги Рударски - началник сектор “Специални тактически действия" и главен инспектор Руси Христозов от отдел “Разследване".  Почетните знаци бяха връчени от Директорът на ОДМВР Бургас старши комисар Емил Павлов.

"Много са предизвикателствата пред МВР. Противодействието срещу престъпността, опазването на обществения ред, пътният травматизъм, охраната на държавната граница, пожарната безопасност и защитата на населението са само част от ежедневните ни задачи. Преди броени дни на територията на област Бургас бе проведен мото събор. Това е мероприятие, което е първо по рода си, не само на територията на област Бургас, а и на територията на цяла България. За обезпечаването му беше ангажиран огромен ресурс и служители. Забележете  - за близо седмица нямахме нито един сигнал за нарушаване на обществения ред. Това е показателно за професионализма и добрата работа на нашите служители. Тук е мястото да отбележа, че нашите партньори от Европол ни поставиха изключително висока оценка за обезпечаването на това събитие. С ясното съзнание, че добрата ни работа не би била възможна, бих искал да изкажа своята благодарност към представителите на Прокуратурата, Областна управа, на местната власт, на неправителствените организации, на медии и граждани. На служителите на МВР искам да пожелая здраве и много сили, за да продължат със сърце и душа да служат на обществото“, каза пред колеги си старши комисар Павлов.