Най-вероятно след втората половина на октомври пътуващите в посока Димитровград и Асеновград ще могат да ползват релсов превоз от Централна гара Пловдив. Причината е удължаването на срока за пълното прекъсване на влаковото движение до 30 септември, научи Plovdiv24.bg

Сега пътниците в източна посока се обслужват от временния перон на Сточна гара, където има и обособено гише за продажба на билети. След 15 ч. обаче гражданите се трансбордират с автобуси от централна гара до гара Крумово, където вече се качват на влак за Асеновград или Димитровград. 

Първоначално композициите трябваше да тръгнат по новото трасе на 5 август, но след демонтажа на Бетонния мост и на жп линиите под него изскочи археология и като нова дата бе посочен 26 август. Археологическите проучвания приключиха в края на миналата седмица. Сега предстои междуведомствена комисия да приеме работата и чак след като министърът на култура одобри решението може да се продължи със строителните работи в участъка. 

"Ще имаме повече яснота, когато мине комисията. На нас, по нашия график, са ни необходими 33 дни, за да направим новия железен път. Засега работим по новото мостово съоръжение" - коментира за Plovdiv24.bg ръководителят на обекта от "Трейс груп холд" инж. Николай Иванов.