На 24 септември, вторник, от 18:00 часа в Дом на културата "Борис Христов“, фоайе, ет. 2 ще бъде открита изложбата "Куба на фокус“ на фотографа Минко Михайлов. Предстои едно вълнуващо пътуване, което ще потопи публиката в магията на тази уникална карибска страна, уловена през обектива на един от най-добрите български фотографи.

Това вълнуващо визуално пътешествие ще ви пренесе в Куба и ще ви позволи да я видите по начина, по който Минко Михайлов я е преживял. Чрез серия от вдъхновяващи снимки, фотоизложбата разкрива неподправената красота на Куба – от цветните улички на Хавана до спокойствието на морските брегове, от богатата култура и наследство до ежедневието на местните хора.

Изложбата се осъществява с подкрепата на община Пловдив и Посолството на Република Куба в България. Специален гост на откриването ще бъде Нейно превъзходителство г-жа Мариета Гарсия Хордан, извънреден и пълномощен посланик на Република Куба в България.

С всяка снимка ще усетите пулса на острова – смесица от страст, носталгия и виталност. Изложбата представя моменти от един реален свят, запечатан във времето, който е изпълнен с живот и енергия.

Фотоизложбата "Куба на фокус“ може да бъде разгледана до 13 октомври на втория етаж на Дом на културата "Борис Христов“.

Входът е свободен!

За автора:

Минко Михайлов е роден през 1972 г. в Пловдив. Биолог е по образование. Той е професионален фотограф, един от създателите на фотографската школа PHOTOSCHOOL.BG и сред главните лектори в нея.

Фотографията за него е ключ към нови светове и познанства. Обича да пътешества и да разкрива красотата на света. Независимо дали снима хора или природа, Минко Михайлов се опитва да улови мига, онзи миг, който никога повече няма да се повтори. Фотографията за него е всичко онова, което се събира в една дума – СТРАСТ.

Носител е на редица престижни международни награди и отличия:

- Златен медал от Националения годишен преглед на фотографското изкуство в България 2013, организиран от Фотографска академия "Янка Кюркчиева";

- Златен медал от Международния фотосалон "Дивото 2015“ в категория "Диви животни“;

- Златен медал в категория "Пейзаж“ от Международен Фотографски Салон "Photo Contest Bulgaria“ 2018;

- Златен медал в категория "Черно-бяла фотография“ и златен медал в категория "Фотожурнализъм“ от Международен Фотографски Салон "PhotoArt PRAGUE“ 2020, Чехия;

- Най-добър автор на Международен Фотографски Салон Грузия 2020 и златен медал в категория "Фотожурнализъм“;

- Златен медал в категория "Природа“ от II Международен Фотографски Салон за - Артистична Фотография "Village“ 2020, Сърбия;