Масова спортна проява "Открий своя спорт" организира Община Плевен на 26 септември, четвъртък, инициативата е част от Спортния календар за 2024 г. Събитието ще започне с шествие на спортните клубове, което ще стартира от ДКТ "Иван Радоев“ в 17.30 ч. и ще премине през пешеходната зона по ул. "Васил Левски“ до Градската градина. Спортният празник там ще започне в 18.00 ч. Проявата ще се състои през Европейската седмица на спорта, която се провежда за десета поредна година.

В събитието ще се включат 30 плевенски спортни клуба от 18 вида спорт. Всяко плевенско дете ще може да избере своя спорт, да срещне своя първи треньор, за да тръгне по пътя към големите победи. Най-ентусиазираните бъдещи спортисти ще могат веднага да опитат силите и възможностите си в откритите тренировки под ръководството на опитни треньори заедно с настоящите състезатели.

Очакват ви срещи с клубове по бокс, борба, триатлон, фехтовка, шахмат, ориентиране, хандбал, волейбол, футбол, спортни танци, карате, баскетбол, лека атлетика, плуване, акробатика, художествена гимнастика, каяк, ловна стрелба, тенис на корт.

Спортната проява "Открий своя спорт“ се провежда и в навечерието на Европейския ден на спорта в училище, който тази година е на 27 септември.