Тържествено откриване на Детското полицейско управление в Етрополе. На официалната церемония присъстваха началникът на РУ-Етрополе  гл. инсп. Георги Стаменов , полицейски инспектор Павлин Ангелов от Пътна полиция , инспекторът Детска педагогическа стая Миглена Сиракова, директорът и зам.-директорът на СУ "Хр. Асенов" Мила Манчева и Силвия Николова, както и класните ръководители на трети "В“ клас Виолета Димитрова и Петя Цекова. 

От ОДМВР-София съобщиха, че доброволците от Детското полицейско управление са се запознали със същността на превантивната програма на МВР и предвидените занятия, в които предстои да се включат. Малките "полицаи“ тържествено обещаха да спазват Етичния кодекс на доброволеца в ДПУ, който им бе връчен от началника на районното управление под формата на свитък, за да им напомня за даденото от тях обещание.

В същото време стана ясно, че за периода от 26 до 30 септември инспектор Детска педагогическа стая при РУ-Етрополе Миглена Сиракова, заедно с  колегите й от охранителна полиция Цветомира Велчева и Пламен Вешев са изнесли беседи по темата: "Безопасност на движение по пътищата“ пред учениците от 1-ви до 4-ти клас на територията на Община Етрополе. 

В рамките на занятията децата са били запознати със Закона за движение по пътищата и правилата, които всеки един от тях трябва да спазва, за да се предпази от пътен инцидент. Разяснено им е било също така значението на важния за ежедневието на всеки един от тях пътен знак "Стоп“, както и на светофара. 

Чрез участие във викторина те са показали на учителите си, че се ориентират правилно в различни ситуации на улицата, определяйки безопасно или не е дадено действие на участниците в движението- пешеходци или шофьори на моторни превозни средства. 

На учениците е била разяснена и забраната за употреба от малолетни на електрически тротинетки и електрически велосипеди, скутери и АТВ. Напомнено им е за задължението им да спазват вечерен час, съгласно Закона за закрила на детето.