Откраднаха кабели между ЖП гарите в Дъбово и Тулово, съобщиха за "Фокус" от ОДМВР-Стара Загора. Вчера, в 10.55ч. в РУ-Казанлък, е получен сигнал за извършена кражба на кабел между ЖП гара - Дъбово и ЖП гара - Тулово. На място е установено, че деянието е извършено на 28 януари около 22.30 ч. По данни на потърпевшите са отнети около 10 м. кабел. Образувано е досъдебно производство по чл.195 от НК.

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР - Стара Загора, са започнати още две досъдебни и едно бързо производство за кражба.

Вчера, в 09.49ч. в РУ-Казанлък, е получен сигнал за извършена взломна кражба на инструменти от сграда в Мъглиж. На място е установено, че деянието е извършено за периода 26 - 29 януари, след като е взломен прозорец. По данни на потърпевшите са отнети бензинов трион, ръчен циркуляр и други инструменти. 

Малко по-късно, в 16.05ч. в РУ-Казанлък, е получен сигнал за извършена взломна кражба от товарен автомобил "Ивеко", който бил паркиран в Казанлък. На място е установено, че деянието е извършено отново в периода 26 - 29 януари, след взломяване на предно стъкло. По данни на потърпевшите са отнети CD плеър, винтоверт, таблет и акумулатор. 

В РУ-Гълъбово е образувано бързо производство срещу 41-годишна жена, затова че около 10:00ч. на 29 януари е извършила кражба на различен вид черни и цветни метали от двора на частен дом в с.Искрица. Жената е задържана за срок до 24 часа.