Живущи, както и търговци в обекти около и на пазар "Краснодар“ в Бургас, се възпротивиха срещу идеята там да бъде изграден етажен паркинг, научи Burgas24.bg.

В писмо до кмета на Бургас Димитър Николов хората посочват, че едва сега научават за проекта. "Заявяваме несъгласието си с намерението и възразяваме срещу строеж на многоетажен паркинг и срещу промяна на ПУП на пазар Краснодар.

Не обричайте бизнеса на малките търговци на самия пазар и в околните улици. Не ни задушавайте с още повече изгорели газове и не засипвайте терасите и жилищата ни през прозорците с още уличен прахоляк. И от двете сега имаме достатъчно в малко озеленения ни район. Сега само вечер имаме спокойствие от шума на автомобилния трафик.

Не ни отнемайте и тази тишина. Не блокирайте тесните ни и еднопосочни улици с огромен денонощен поток коли. И сега те са прекадено натоварени с автомобилен трафик.

Не застрашавайте и жилищата ни - наша частна собственост. По време на подновяването на ул. "Цариградска" - само изкоп за тръби на улица, а не огромен в дълбочина строеж, изпитвахме ужас да не се напукат стените ни, защото не само те, а мебелите и предметите в стаите ни се тресяха“, гласи част от писмото до бургаския градоначалник.