На 10 септември по повод началото на новата учебна 2024/2025 година, кметът на Община Нова Загора Галя Захариева, заместник-кметът Ивайло Енев и началник на отдел "ОМДС“ Соня Петрова проведоха традиционна среща с директорите на учебни заведения от територията на община Нова Загора. Това съобщиха от общината. 

На срещата присъстваха и служители от РУП Нова Загора: главен инспектор – Петър Енчев и старши инспектор - Иван Георгиев, които обсъдиха безопасността за присъстващите в първия учебен ден и усърдието им да откликнат на възникнал проблем в празничния ден. Разгледани бяха и готовността за започването на новата учебната година, дискутирани бяха и други актуални въпроси, един от които бе за възникналите щети от градушката, която ни сполетя в началото на лятото.  Директорите на учебните заведения заявиха, че всички ремонтни дейности са приключили в срок, щетите са отстранени и очакват своите ученици с нетърпение и готови за работа.

Обсъдени бяха и текущи организационни, финансово и трудовоправни въпроси, както и предстоящи дейности по оперативни и национални програми. Присъстващите бяха уведомени, че традицията да се подаряват книги на първокласниците за първия учебен ден ще бъде продължена. Тази година малчуганите ще бъдат зарадвани с най-новата книжка на любимата новозагорска поетеса д-р Стефка Данева – "Училище в гората“ и всички учители ще получат отново красиви учителски бележници осигурени от Община Нова Загора.

Кметът на Общината Галя Захариева отправи своята благодарност за труда и неуморната работа по подготовката и организацията на учебния процес и изрази пълната си подкрепа и готовност да откликне на всеки възникнал казус. Тя пожела на всички да е здрава и успешна новата учебна година.