Отчуждават се части от частни имоти за модернизацията на железопътната линия София - Драгоман, съобщиха от правителствената пресслужба. С решение на Министерския съвет се отчуждават части от имоти - частна собственост за Разделен пост Петърч - Драгоман, който е част от проекта за модернизация на железопътната линия София - Драгоман. 

Те се намират в село Петърч, махала "Гарата“, община Костинброд, Софийска област. Ресурсът за обезщетяване на собствениците се осигурява със собствени средства на Национална компания "Железопътна инфраструктура“. 

След одобрение на Договора за безвъзмездна финансова помощ за проект "Модернизация на железопътната линия София - Драгоман - сръбска граница: жп участък Волуяк – Драгоман", фаза II по Програма "Транспортна свързаност" 2021-2027, се предвижда средствата да бъдат възстановени. Решението може да се обжалва пред административния съд по местонахождението на имотите в 14-дневен срок от съобщаването му на заинтересуваните лица по реда на Административнопроцесуалния кодекс.