Нови, по-строги, мерки срещу разпространението на COVID-19 въвеждат във Великотърновска област от тази вечер. Ограниченията, разпоредени със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция д-р Евгения Недева, са в сила от 00.00 часа и ще важат до 00.00 часа на 21 февруари, предаде репортер на Радио "Фокус“ – Велико Търново. Според тях за обектите и дейностите на закрито, за които се изисква "Зелен сертификат“, се въвеждат ограничения за използване на не повече от 50% от капацитета.

Не се допускат посещения на малолетни и непълнолетни лица без придружител – родител или настойник, в заведенията за обществено хранене, (ресторанти, питейни заведения, кафе – сладкарници) и в търговските центрове, вкл. и такива от тип МОЛ.

Въвежда се още ротационен принцип на обучение за учениците. Присъствено от понеделник – 7 февруари, ще се учат децата от I до IV клас. Присъствения учебен процес за периода 7-ми – 11-ти февруари се преустановява за учениците от пети, шести, осми, девети и единадесети клас. В периода 14-ти – 18-ти февруари учениците от седми, десети и дванадесети клас ще учат онлайн.