От столичния район "Витоша" обявиха публичното обсъждане на Проект “Блу Хил" в местност Гърдова глава, което ще се проведе на 29.03.2024 г. от 18:00 часа в Пленарна зала на Националния исторически музей, предава Sofia24.bg. Инвестиционните намерения на възложителя са за изграждане на високотехнологичен жилищен комплекс от 4 къщи (3 многофамилни и 1 еднофамилна) съобщиха от районната администрация във Facebook. 

Ще бъдат изградени в паркова среда, при спазване на най-високите стандарти за устойчивост, енергийна ефективност и опазване на околната среда, в частност на критериите за платинен сертификат за екологично строителство DGNB, разработен от Германския съвет за устойчиво развитие - German Sustainable Building Council.

Проектът за паркоустройство цели комплексът да се превърне във важна част от зелената система на кв. "Бояна". Предвижда се засаждането на 183 броя нови дървета, развити на височина между 6-8 метра, както и засаждането на 75 броя дървовидни храсти, тези видове са основна част от екосистемите на Витоша.