Административният съд София-град отмени като неправилно и незаконосъобразно решението на Общинската избирателна комисия за отстраняването на Георги Кузмов като кмет на район "Оборище". Това е победа на законността в държавата ни. Това написаха от столичния район "Оборище" на страницата си във Facebook.

"Разчитаме, че настоящото мнозинство в ОИК ще възприеме доводите на българския съд, и занапред ще следи за спазването на законите при изборите и от избраниците ни, без да става заложник на политически противоборства", добавиха още от районната администрация.

Георги Кузмов също коментира темата с публикация в личния си профил Facebook, видя Sofia.bg, като публикува и решението на съда.

"Ах тези игри! Хайде стига с тези административно - политически игри в кал!

Време е да се отдадем на Олимпиадата и да се потопим, надявам се, в истинско световно, спортсменско съревнование. Хората имат нужда да излязат от блатото. София и България имат нужда, поне от малко спортсменство, това толкова ни липсва на всички!", написа той в социалната мрежа.

Припомняме, че на 10 юли ОИК прекрати предсрочно правомощията на кмета на район "Оборище" в София. Решението е на Общинската избирателна комисия в столицата, а Кузмов каза, че ще обжалва.