Ремонти по част от топлопреносната мрежа на Велико Търново са извършили служители на “Топлофикация - ВТ" през летните месеци. Целта, според дружеството, е да се сведат до минимум авариите, както и да се подобри качеството на услугата за гражданите, предаде кореспондент на “Фокус".

“Подменен е участък от топлообменна станция към градската топлопреносна мрежа. Подменени са топлопроводи и спирателна арматура", информират от ръководството на компанията.

Допълват и, че най-важени са постигнатият успех при монтирането на новата спирателна арматура разположена на ключови места по градската топлопреносна мрежа, както и подмяната на компенсатори, като това ще позволи при настъпване на авария да се изолират определени участъци.

“Подменени са топлопроводи, които снабдяват ул. "Никола Габровки“ № 31, сменени са абонатни станции на ОУ “Бачо Киро", ул. “Деню Чоканов" № 8, както и на студентски столове и общежития. Предвижда се да бъдат подменени абонатни станции на СУ "Вела Благоева“, както и на СУ "Емилиян Станев“. В някои абонатни станции, където е имало необходимост са сменени топлообменници, помпи, елементи от абонатните станции", посочват от ТЕЦ-а.