От поредната опасна детска площадка се оплакаха хората от историческата и духовна столица на България – Велико Търново. Този път става въпрос за игралното поле, което се намира в парка в кв. "Колю Фичето“, предаде кореспондент на "Фокус“.

От снимки, публикувани в социалната мрежа Фесйбук, се вижда вече добре позната на търновци картина – изпочупени огради, изгнили дъски, стърчащи пирони, счупени люлки и катерушки. Почти всеки месец някой "алармира“ за такива случаи. Виновните, обикновено са тийнейджъри, решили да се забавляват на места за доста по-малки деца. Наказани, обаче, официално няма, тъй като доказването на реалните извършители е много трудно, дори невъзможно.

Дамата, направила поста пише "Прекрасно е да се правят "мащабни проекти“ за пътища, басейни и ледени пързалки, но хората, които в бъдеще ще ги ползват прекарват цялото си време по тези съоръжения. Не е въпросът да има къде да си заведеш детето, а да може безопасно да си играе там“.

Изпочупените съоръжение по детски площадки на различни места в града са един от сериозните проблеми. Както "Фокус“ не веднъж е писал Общината заделя стотици хиляди левове на година за ремонт на това, което не се пази. Друг е въпросът дали това, което не се чупи от жителите на града е в достатъчно добро състояние.

"Вината тук, обаче, не е само на местната администрация, която не ги поддържа, но и на хората – основно на децата, които не пазят и родителите, които не ги възпитават“, казват жителите на Велико Търново.