От екипа на ДГ "Каменица“ Пловдив се свързаха с Plovdiv24.bg, за да се обърнат към заместник-кмета Владимир Темелков:

Уважаеми г-н Темелков,

Мотивите и аргументите за отстраняването на директора на ДГ "Каменица“ са меко казано несъстоятелни и обидни за човек, в чийто професионален път водеща цел са били децата и това те да растат в защитена среда, където се гарантира тяхното умствено, емоционално, социално, личностно и здравно-физическо състояние, да бъде място, където детето се чувства щастливо, защитено, разбрано и подкрепяно;

Реализирайки държавната и общинска политика в сферата на предучилищното образование в посока детската градина да е място, където децата да идват с удоволствие, а родителите да намерят сигурност и подкрепа за своите деца. съгласие, сътрудничество, педагогическа информация.

Стремеж учителите, които обичат децата и професиите си, да поддържат квалификацията си на съвременно равнище и да се стремят към професионална реализация и удовлетвореност от работата си.

И всичко това се реализира благодарения на създадения позитивен микроклимат, който осигурява разгръщане на творческия потенциал.

Може да намерите млад и пълен с идеи човек за временно изпълняващ длъжността директор, но мотивите Ви за отстраняване на директора звучат като "наказание“ без вина и морално недопустими, уронвайки авторитета на един ръководител, който всеотдайно, десетилетия наред е отдал усилията си за най-ценното - нашето бъдеще-децата!