От днес затварят улици в кв. "Драгалевци" и променят маршрути на автобуси, съобщиха от Столична община. Създава се временна организация на движението за изграждане на канализация на кв. "Драгалевци" от 23 юли до 19 септември т. г., включително, предава Sofia24.bg. Забранява се влизането на пътните превозни средства по ул. "Папрат" между ул. "Маестро Атанасов" и ул. "Христина Морфова" и по ул. "Захари Зограф" между ул. "Папрат" и ул. "Панайот Пипков", с изключение на ППС които са собственост на лица живеещи в зоната, за която е въведена забраната, както и за превозни средства, които обслужват по утвърден график обекти в сигнализираните пътни участъци.

Въвежда се еднопосочно движение по следните улици в кв. "Драгалевци": 

- Ул. "Горска поляна" между ул. "Панайот Пипков" и ул. "Папрат" с посока към ул. "Папрат"; - ул. "Христина Морфова" между ул. "Папрат" и ул. "Ябълкова градина" с посока към ул. "Ябълкова градина".

От 23.07.2024 г. до 19.09.2024 г. /включително/ се променят маршрутите на автобусни линии номер 64, 68 и 98 както следва:

Автобусна линия № 64 (в посока Център по хигиена): от Зоопарка по постоянния маршрут по бул. "Черни връх" до кръстовище бул. "Черни връх" - ул. "Ламар" - ул. "Лешникова гора", надясно по ул. "Лешникова гора" и надясно по ул. "Нарцис" по маршрута до Център по хигиена двупосочно. За линията се разкрива временна двупосочна спирка както следва: - на ул. "Нарцис" на 30 метра от левия завой към ул. "Лешникова гора" в посока Зоопарка; - на ул. "Нарцис" на 30 метра от десния завой от ул. "Лешникова гора" в посока Център по хигиена.

Автобусни линии номер 68 и 98: 

- В посока кв. "Симеоново" и село Железница: от Зоопарка до кръстовище бул. "Черни връх" - ул. "Ламар" - ул. "Лешникова гора", надясно по ул. "Лешникова гора", по ул. "Нарцис" до кръстовище ул. "Папрат" - ул. "Христина Морфова", по ул. "Христина Морфова", ул. "Ябълкова градина", по ул. "Свети Горазд" и надясно по ул. "Захари Зограф по маршрутите:

- В посока Зоопарка: от кв. "Симеоново" и село Железница по действащите маршрути до кръстовище ул. "Захари Зограф" - ул. "Крушева градина", наляво по ул. "Крушева градина", надясно по ул. "Папрат" и надясно по бул. "Черни връх" по маршрутите до Зоопарка. 

За автобусни линии номер 68 и 98 се разкрива временна спирка на ул. "Крушева градина" на 30 метра от ул. "Папрат". 

За автобусни линии номер 64, 68 и 98 се разкрива временна двупосочна спирка както следва: 

- На бул. "Черни връх" на 20 метра от ул. "Лешникова гора" в посока ул. "Нарцис".

- На бул. "Черни връх" на 30 метра от ул. "Лешникова гора" в посока Околовръстен път.