Ученици от Свищов отново могат да учат китайски език напълно безплатно. Инициативата се реализира за втора поредна година, уточняват от Общината в крайдунавския град, предаде кореспонднет на “Фокус".

Курсът е подходящ както за начинаещи, така и напреднали и е насочен към ученици от прогимназиален и гимназиален етап. Работният език, на който ще се осъществява обучението е английски. Часовете ще се водят отново от госпожа Дандан Танг, която е преподавател-доброволец от Китай.

Занятията на сформираните в СУ "Николай Катранов“, СУ "Димитър Благоев“ и ПДТГ "Димитър Хадживасилев“ групи ще се провеждат по график ежеседмично. 

Учениците от останалите училища, които искат да изучават китайски език, могат да го направят като се присъединят към групата в ПДТГ "Д. Хадживасилев“.

След приключване на курса на обучение, желаещите имат възможност да се явят на изпит и след успешното му полагане ще получат сертификат HSK, който съответства на ниво А1 от Общата европейска езикова рамка.

Езиковият курс е осигурен от Община Свищов и Институт Перспективи“ в партньорство с Институт "Конфуций“ към ВТУ "Св.св. Кирил и Методий".