От Зоологическата градина в София напомниха нещо важно на гражданите, видя "Фокус"

Публикуваме текста без редакторска намеса:

Във връзка със зачестили нарушения от страна на посетители, бихме искали да ви припомним едно от основните правила на зоопарка, а именно: 

Забранено е влизането с всички видове велосипеди, тротинетки, ролери, скейтборд, ховърборд, сегуей, топки, балони, както и всякакви предмети и уреди, които биха могли да дразнят и безпокоят животните и са потенциален риск за произшествие!

Изключение може да бъде направено само при посещение на зоопарка от деца със специфични потребности, които могат да използват колела или други уреди за облекчаване на придвижването. Ако сте пристигнали с детето си в зоопарка с някое от тези предмети - може да ги оставите на гардероб - безплатно, при двата входа на зоопарка със съдействие на охраната.

Зоопаркът е парк със специално предназначение, където се отглеждат ценни и застрашени видове животни от цял свят. Някои от тях, като пауните например се разхождат свободно по алеите, както и прохождащи деца, и майки с колички.

Уважавайте тяпното пространство и сигурност! За разлика от градския парк, където също има ограничения за използването на бързо движещи се средства, в зоопарка има множество огради и други съоръжения в които може децата да се сблъкат. Животните също се стресират от бързо движещи се обекти, някои от които издават специфични звуци. 

Така, че нарушаването на правилата може да бъде опасно за вашето здраве, като също така се отразява негативно върху поведението и спокойствието на животните! 

Не забравяйте също, че е:

- Забранено и влизането с домашни любимци, независимо от вида и размера им!

- Забранено е храненето на животните от посетители със каквато ида е храна!

- Зоопаркът е специално място, където посетителите имат възможност да видят отблизо диви животни от цял свят и да общуват с природата. 

Имайте респект към тях! Ако искате да покарате колело или тротинетка или ролери - тогава идете в градския парк!