С началото на новата учебна година традиционно се провежда акцията на полицията "Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“, предаде репротер на "Фокус". Тя обхваща периода от септември – октомври 2023 г. и е насочена към предотвратяването на пътни произшествия с участие на деца и младежи. От 16 до 22 септември се провежда седмица на детската пътна безопасност под надслов "Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата“.

Статистиката на сектор “Пътна полиция“ – Стара Загора отчита, че в периода от 1 юни до 31 август 2023 г. са възникнали 18 ПТП с участие на деца до 17 години, при които са ранени 21 деца. В сравнение със същия период на 2022 г. произшествията с деца са с 2 повече, а ранените са с 15 по-малко.

Най-голям е броят на ранените деца при участието им в движението по пътищата като пътници - 18 . Едно дете е пострадало като водач на велосипед, а децата – пешеходци са две. В населено място е настъпило 1 ПТП с 1 ранено дете – пешеходец, а всички останали ПТП са извън населените места.

Рени АТАНАСОВА