Туристическото влакче на Велико Търново пътува в дните от сряда до неделя. Часовете, в които жителите и гостите на старата столица могат да разгледат забележителностите и най-емблематичните места в града са във времето от 11:00 до 17:00 часа, предаде кореспондент на "Фокус“. Начална точка е паркингът на ул. "Крайбрежна“ под Царевец. По маршрута си влакчето спира до парк "Мини България“, църквата "Св. св. Петър и Павел“, крепостта Царевец и достига до паметника "Велчова завера“.

За да се ориентират по-лесно посетителите на старопрестолния град на различни ключови места има и поставени указателни табели с маршрута.

От Общинската туристическа агенция уточниха, че атракцията ще работи чак до началото на зимните месеци, при добри метеорологични условия.

"Фокус“ припомня, че туристическото влакче възобнови дейността си в началото на юли след четиригодишно прекъсване, породено от реконструкцията на уличната мрежа в старата градска част през 2019-а година и впоследствие – заради пандемията. То преминава покрай крепостите Царевец и Трапезица, Владишкия мост, църквите "Свети Четиридесет мъченици“, "Св. св. Петър и Павел“ и "Св. Иван Рилски“, Шишмановата баня и парка с миниатюри "Мини България“.