От 1 август до 10 септември, във връзка с изпълнение на монтажни дейности по проект за реконструкция на водопроводната мрежа в Стара Загора, осъществяван от "Водоснабдяване и канализация“ ЕООД по Оперативна програма "Околна среда“, ще се ограничи преминаването на автомобили по част от бул. "Славянски“. Това съобщиха за "Фокус" от Община Стара Загора. Поетапно ще се спира движението на личен, обществен, договориран транспорт и на МПС, извършващи транспорт за собствена сметка - в участъка от западното кръгово кръстовище, находящо се до магазин "Практис“ до ул. "Петър Парчевич“. Дейностите няма да влияят на шофирането в кръговото кръстовище, а кръстовищата с ул. "Кольо Ганчев“ и  ул. "Петър Парчевич“ ще бъдат кратковременно недостъпни.

Променя се маршрутът на движение на автобусна линия № 65. Движението на автобусите ще се изпълнява по ул. "Генерал Гурко“, бул. "Св. Патриарх Евтимий“ и бул. "Цар Симеон Велики“ – в двете посоки.

Спирките, които няма да обслужва автобусна линия № 65, са: "Мериан Палас“, "Автогара“ и "МБАЛ Тракия“.

До 14 август е преустановено движението на МПС и по част от ул. "Братя Жекови“  в участъка от бул. "Митрополит Методий Кусев“ до ул. "Димитър Наумов“. Дейностите се извършват поетапно, без да се ограничава движението в кръстовищата с бул. "Митрополит Методий Кусев“, бул. "Руски“ и ул. "Димитър Наумов“. Строително- монтажните работи с възпрепятстване на уличното движение се извършват за времето от 8.00ч. до 17.00 ч.

Община Стара Загора се извинява за причиненото неудобство и апелира водачите на МПС да шофират с повишено внимание.