Оставиха в задържания наркодилър в Кюстендил, предаде репортер на "Фокус“. В Окръжния съд в града се гледа поисканата от Окръжна прокуратура мярка за неотклонение "Задържане под стража“ спрямо 35-годишния мъж.  

Той е привлечен като обвиняем за това, че на 3 ноември 2023 година в обитавано от него жилище в Кюстендил, без надлежно разрешително съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите е държал, с цел разпространение високорискови наркотични вещества: бяло прахообразно вещество, което при направения наркотест реагира на "кокаин“, с общо бруто тегло 0, 363 кг и прозрачна станиолова опаковка, съдържаща 16 броя таблетки, които при направения наркотест реагират на "MDMA“, с бруто тегло 0, 009 кг.

Окръжен съд – Кюстендил счете, че на този етап от разследването са събрани достатъчно данни за съпричастност на обвиняемия към инкриминираното деяние. "Налице е и реална опасност обвиняемият да се укрие. Касае се за престъпление с висока степен на обществена опасност“, се каза в мотивите на съда, който уважи искането на Окръжна прокуратура.

Определението на Окръжен съд – Кюстендил може да се обжалва в 3- дневен срок пред Апелативен съд – София.