Районен съд Дупница взе мярка за неотклонение Задържане под стража и по отношение на обвиняем за закана за убийство към жена, с думите: Ще те убия, ще ти отрежа косата,.....ако си хванеш друг приятел , ще те целува студена.

Съдът уважи искането на прокуратурата за вземане на най- тежката мярка за неотклонение, съобщиха от съдебната институция. Съдът счита, че са налице всички предвидени в закона предпоставки за вземане на най-тежката мярка за неотклонение, а именно: "Задържане под стража“, а именно налице е обосновано предположение, че обвиняемият В.К. е извършил деянието, за което е образувано настоящото производство, а именно по чл. 144, ал. 3, във вр. с ал. 1, във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК .

Видно от приложеното по делото свидетелство за съдимост е, че обвиняемият Венцислав К. е осъждан с влезли в сила присъди по шест НОХД за тежки умишлени престъпления. Деянието, за което му е повдигнато обвинение, също е тежко по смисъла на закона. Касае се за тежко умишлено престъпление съгласно изискванията на чл. 93, т. 7 НК, за което се предвижда наказание "Лишаване от свобода“ за срок до шест години.

От събраните по делото доказателства е видно, че съществува и реалната опасност обвиняемият да се укрие или извърши друго престъпление, се посочва в мотивите на съдия Мая Гиздова. Определенията на Районен съд Дупница подлежат на обжалване и протестиране пред Окръжен съд Кюстендил в 3 - дневен срок.